Международни детско – юношески хорови празници „Добри Войников“ – Шумен

Уважаеми диригенти, скъпи хористи,
📢❗От 20 до 23 април 2023 година в град Шумен ще се проведат ХХVII Международни детско-юношески хорови празници „Добри Войников“.
Фестивалът се организира от Община Шумен и ЦПЛР – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ и се подкрепя от Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата, Български хоров съюз, Федерацията на хоровете към Европейския съюз.
🙂🎵Отправяме най-любезна покана към всички детско-юношески хорови състави в България да се присъединят към празника на хоровата песен, на съвместното музициране и приятелството.
🔊Това издание ще посветим на 190-годишнината от рождението на патрона на фестивала Добри Войников и 165 години от създаването на първия многогласен ученически хор в България.
🎹🎺🎻🎵За пореден път в това издание на фестивала ще се проведе Творческо ателие, в което ще се подготви премиерата на специално написаната за Фестивала хорово-симфонична творба „Кантата за мир“ от Славил Димитров.
Диригент на премиерата и ръководител на ателието ще бъде Славил Димитров – диригент на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ и Председател на българския хоров съюз!
📌Подробности за условията на участие ще откриете в статута! https://internationalchoirfest-shumen.alle.bg/…/%D1%81%D1…/
📢Крайният срок за подаване на заявки е 31 декември 2022. Очакваме Ви!