С песните на поколенията

С празничен концерт под наслов „С песните на поколенията“ отбеляза своя 45-ти рожден ден детски хор „Орфей“ – Хасково. Събтието са състоя на 1 октомври – световния ден на музиката, в салона на ДКТ „Иван Димов“ – Хасково. Програмата включваше изпълнения на всички формации на хора – подготвителна, стажанти, камерна младежка и концертна. Специално участие имаха и дамите от вокална формация „Орфей+“. От сцената прозвучаха песни от български и чужди композитори, които са били изпълнявани през различни периоди от съществуването на „Орфей“. С бурни аплодисменти публиката посрещна любими творби от началото, като „Сто незнайни мечти“ и „Младежка пролетна“ на Тодор Попов, „Ягодки червени“ по музика на проф. Александър Текелиев, „Три деца“ на проф. Георги Костов, „Вечеряй, Радо“ и „Дилмано, дилберо“ в обработка на Филип Кутев. Аплаузи съпътстваха и творби от по – скорошния репертоар – „Аве Мария“ – муз. Франческо Алберти, „Баба Яга“ – муз. Милко Коларов, „It don`t mean a thing“ – Дюк Елингтън.

За своя празник орфейци бяха поздравени от кмета на Хасково – г-н Станислав Дечев, министъра на културата – проф. Велислав Минеков, областния управител на област Хасково, много колеги и приятели. СБМТД удостои детски хор „Орфей при Младежки център – Хасково и Елена Цветкова – диригент на хора със Специални награди за принос в развитието на българската музикална култура.

Концертът „С песните на поколенията“ се осъществи по проект, финансиран от НФК по Програма за възстановяване и развитие на организации в сферата на любителското творчество.