Участие на Младежки Мъжки хор при Хора на Варненските момчета и младежи в проект Моцарт Реквием в Берлинска филхармония

От 27.09 до 02.10 2023 г. в град Берлин, Германия се проведe международен проект-Реквием на Моцарт в Берлинска филхармония и поредица от самостоятелни концерти в Института по изкуствата и концертни зали в Берлин.

Младежкият мъжки хор при Хора на Варненските момчета и младежи получи официална покана за участие в проекта от г-н Гент Лазри-Генeрален директор на Международната академия за хорово изкуство CHORAL SPACE.

В проекта на Международната академия за хорово изкуство CHORAL SPACE участваха 700 хористи- 15 хорови колектива от 18 държави от Европа, САЩ и Австралия.

По време на Международния проект МОЦАРТ РЕКВИЕМ  в град Берлин, Германия  Младежкият мъжки хор участва в съвместни концерти с хорове от Швеция, Полша, Германия.

Въздействието бе незабравимо, уникално, божествено!

Хорът на Варненските младежи представи достойно град Варна и България  във всички концертни изяви по време на Международния проект МОЦАРТ РЕКВИЕМ в Берлин,защити името и  мястото си на един от най-изявените хорове в България и Европа и получи заслужено признание от г-н Гент Лазри и колегите-диригенти.