Марина Колева

Член на Управителния съвет на БХС

Марина Колева

Член на Управителния съвет на БХС

Телефон: 0877376880

Email: Marina.koleva11@gmail.com

Регион: Видин, Монтана, Ловеч, Враца, Плевен

Марина Колева завършва НУФИ гр. Котел със специалност народно пеене при С. Ченкова. В последствие завършва магистратура по хорово дирижиране при проф. Теодора Павлович в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, гр. София (2015 г.) и бакалавърска степен по тонрежисура (2014 г.).

Участва в майсторски класове по хорово дирижиране при Крикор Четинян, Кръстин Настев и други. Понастоящем е диригент на Камерен хор „Ирина Щиглич“. Преподава музика в частно училище „Дени Дидро“, гр. Банкя и в Основно прогресивно училище 1, гр. София, където създава и детски хор.
Занимавала се е и с актьорско майсторство в няколко екипа: Elfini Team и ImproduceMe Musical, с които са представяли различни спектакли.
Сформира вокален ансамбъл за спектакъла „България – земя благословена“ на Народен театър „Иван Вазов“. Била е част от вокален ансамбъл „Еуфония; осъществява съвместни концерти и с „ЕРМА Ансамбъл“.

От март 2018 г. е част от управителния съвет на Български хоров съюз. Участва в създаването и организацията на проекта на БХС – “Детският хор на България” на  през 2021 г. От началото на 2022 г. Марина Колева е част от екипа на училище за певци „D-stars“ с ръководител Даниела Станкова.
Автор е на солови песни и една хорова в различни стилове.