Милена Добрева

Член на Управителния съвет на БХС

Милена Добрева

Член на Управителния съвет на БХС

Телефон: 0898652554

Email: milena_music@abv.bg

Регион: Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора

Милена Добрева авършва СМУ – Бургас, АМТИИ – Пловдив, Поп и джаз пеене – НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и Музикални медийни технологии и тонрежисура на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“.

Учител по пеене и пиано в СУ „Димчо Дебелянов“ и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, Бургас. Диригент е и на смесен хор „Родна песен“, Бургас. Създател и ръководител на ВФ „Морски песъчинки“ – носител на призови места в национални и международни конкурси и фестивали. Записва и издава 4 самостоятелни албума на формацията, както и един на създадения и ръководен от нея Вокален ансамбъл „Фортисимо“.

Композитор и аранжор на популярни и детски песни, наградени на Национален конкурс „Бургас и морето“ и Национален конкурс за детска песен „Сладкопойна чучулига“. Носител на Първа награда на конкурса  „Учител на годината” на Република България, престижната награда „Бург на годината“, както и наградата „Проф. В. Вичева“, Шумен.

Завършила е Майсторски клас за хорови диригенти с ръководител Фрийдер Берниус. Основател и диригент на Вокален ансамбъл „Фортисимо“.