Детски хор към 107. ОУ “ Хан Крум“ – София

Хорът е сформиран през 2018 година. Репертоарът му е инспириран и се развива в три основни посоки:

– детските и училищните песни
 – съвременния прочит на българския фолклор
 – „вечните“ популярни песни
През краткия си творчески път хорът активно участва в различни концертни изяви на училището, Столична община – район Лозенец, Регионално управление на образованието, София – град.
Концертирал е пред гости от много европейски страни – Франция, Италия, Португалия, Германия, Испания, Румъния,Турция, Гърция, Малта, Полша, Нидерландия, Естония, Литва, Латвия
В последната година към хора се включват и учители и служители от училището, като идеята е активно включване на работещите с децата в работата и концертите на хора.
Диригент на хора е Павлина Чочова. Завършила е НМУ „Любомир Пипков“ със специалност пиано и АМТИИ със специалност музикална педагогика. Работила е като корепетитор и диригент на Представителен смесен хор „Ален мак“ и диригент на женски хор към ОНЧ „Никола Вапцаров“ – Благоевград. В настоящия момент работи като учител по музика в 107.ОУ “ Хан Крум“ – София.
Репетитор на хора е Станиела Сърбинова. Завършила е СУ „Свети Климент Охридски“ със специалности начална педагогика и музикална педагогика.