Вокална формация ”Морски песъчинки” – Бургас

Морски песъчинки

Вокална формация ”Морски песъчинки” – гр. Бургас  е създадена през 2003 г.

Носител  е на многобройни призови места в национални и международни конкурси и фестивали. Някои от тях са: Гран при на НК „Хармония“ – Стара Загора, Гран при на НК „Орфеево изворче“, двукратно Гран при на МФИ „Трикси“ – Албена, Гран при на НК „Коледна изповед“ – Кюстендил,  Гран при на НК „Път към славата“ – София 2020,  Голямата награда за вокални формации на Национален конкурс „Петнадесет лалета“ – Хисаря, Голямата награда в категория “Вокални ансамбли” на НК “Вярвай, искаш, можеш” – София, НК „Речни ноти“ Гран при, МФ „Кръстопът на музите“ – три първи награди и Гран при, Гран при на НК „Хармония“ – Стара Загора, Гран при от НК „Песенна палитра“ – Карлово, Специална награда и Златен медал на Първи Международен Великденски конкурс „Светлини и таланти“ и много други. Изнасят самостоятелни концерти не само в България, но и в цяла Европа.

Неизменна част от културния живот на Бургас, ВФ”Морски песъчинки” впечатлява с богатия си и разнообразен репертоар в различни стилове.

Милена Добрева

Милена Добрева завършва СМУ – Бургас, АМТИИ – Пловдив, Поп и джаз пеене – НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и Музикални медийни технологии и тонрежисура на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“.

Учител по пеене и пиано в СУ „Димчо Дебелянов“ и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, Бургас. Диригент е и на смесен хор „Родна песен“, Бургас.

Създател и ръководител на ВФ „Морски песъчинки“ – носител на призови места в национални и международни конкурси и фестивали. Записва и издава 4 самостоятелни албума на формацията, както и един на създадения и ръководен от нея Вокален ансамбъл „Фортисимо“.

Композитор и аранжор на популярни и детски песни, наградени на Национален конкурс „Бургас и морето“ и Национален конкурс за детска песен „Сладкопойна чучулига“.

Носител на Първа награда на конкурса  „Учител на годината” на Република България, престижната награда „Бург на годината“, както и наградата „Проф. В. Вичева“, Шумен.

Завършила е Майсторски клас за хорови диригенти с ръководител Фрийдер Берниус.

Основател и диригент на Вокален ансамбъл „Фортисимо“.